Dat Warmond een mooi dorp aan de Leede is dat wisten we al en dat er bijzondere mensen wonen was ook al langer bekend. Maar dit bijzondere initiatief wil ik toch nog een keertje extra benoemen.
Ed Bok, alhoewel relatief nieuw in het dorp, is Warmonder in hart en nieren. Niet voor niets schreef hij een bezielend boek over 100 jaar de Kaag. Hij kwam enige maanden geleden met het idee om deze zomer elke maand een keer gezellig samen te komen in Het Park met alle baasjes, hondenbezitters, hondenliefhebbers en Warmond genieters. Eén BW-er (Bekende Warmonder) krijgt de titel ‘Chef’ opgeplakt en is verantwoordelijk voor het diner. De rest mag meenemen wat ze willen. Enige voorwaarde is dat er meegedaan moet worden met de ‘Pétanque’, een Provençaalse variant van Jeu de Boules.
De eerste keer was vorige maand, Ed was ‘Chef des Sardines’. Heerlijke verse sardines zijn op de grill gelegd en genoten van de dranken en happen die door iedereen zijn meegenomen.
Gisteren was het mijn beurt. ‘Fusion’ was het thema van de maaltijd. Italiaanse pastasalade, aioli met verse Spaanse knoflook met Griekse yoghurt en AH mayonaise, Engelse High-tea sandwiches met Noorse zalm en Ardennenham…
Daarnaast is er door de deelnemers nog heel wat exotisch eten aangesleept, dat binnen no-time verorberd is.
Uiteindelijk heb ik gemist wie nu de winnaar van het Pétanque toernooi is geworden maar ik weet wel dat het weer een hele gezellige middag in het Park was! Ik kijk nu al uit naar de volgende keer met Marga als Chef!
Tot volgende maand.