Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Wentelteefjes

Geplaatst op 5 september 2011 in categorie &Bubbels

Wentelteefjes, recept, boot

Wentelteefjes

Deze zaterdag beloofde de nazomerdag van 2011te worden, en dat werd het ook, ook al liep het niet helemaal zoals we gepland hadden. Om 09.00 uur waren we al goedgemutst onderweg naar de boot, bikini aan, zonnehoed op, zonnebrandcrème in de aanslag en misschien nog wel het allerbelangrijkste; ontbijt mee!

Verse wentelteefjes op de boot was het motto van deze zaterdagochtend, voor de middag stond lunch vanaf de Leidsche markt gepland met daarna een heerlijk rondje zwemmen om af te koelen op het Vennemeer. Wat kan het toch anders lopen in het leven.

Het vertrek verliep prima, ik ben niet in het water gevallen, de MS Abeltje had er zin in en startte in één keer en plopte er rustig op los. Op naar Leiden!

In de Groote Sloot nog even gezwaaid naar Frans Schets want die was weer op de werf na zijn heupoperatie (“Goh, hij ziet er goed uit zeg!”) even aangelegd voor een superontbijt van mijn beroemde Wentelteefjes naar simpel recept maar oh zo effectief.

Wentelteefjes, voor 6 (witte, oude) boterhammen:

  • 4 eieren
  • ongeveer 100 ml (volle) melk
  • kaneelpoeder
  • lichtbruine basterdsuiker
  • bak-en-braad-boter

Voeg de melk, basterdsuiker (ongeveer 2 eetlepels) bij elkaar.
Kluts de eieren los en voeg bij het melkmengsel.
Verhit de pan voor op middelgroot vuur.
Doop de boterhammen enige seconden in het beslag en bak mooi goudbruin in de pan.
Strooi nog wat basterdsuiker over de wentelteefjes en smullen maar!

Gelukkig maar dat we net hadden gegeten voordat we de tocht naar Leiden wilden vervolgen want er gebeurde helemaal niets meer, de motor heeft de brui eraan gegeven dus daar dobberden we dan.

Het duurde niet zo heel erg lang voordat er iemand langskwam die ons de 300 meter terug wilde slepen naar Frans Schets die ons uiterst vriendelijk begroette maar toch wat zorgelijk keek. Het euvel was niet ter plekke te repareren dus daar ligt ze dan, onder de hoede van Frans Schets haar lot af te wachten.

Zullen we haar opnieuw dopen? Het is natuurlijk al Sharky aka MS Abeltje maar misschien moeten we haar MS Motorpech gaan noemen? Nee, we geven haar gewoon nog een kans.
You GO MS Abeltje, je kunt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *