Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Appels uit de tuin

Geplaatst op 26 september 2011 in categorie &Bubbels

Nee, helaas niet uit mijn eigen tuin. Ik heb officieel wel een tuin maar eigenlijk is het meer een binnenplaats, een klein lapje grond dat toevallig achterbleef nadat het huis gebouwd is. Het is, net als het huis, scheef en raar maar stiekem toch wel heel erg leuk. Groot genoeg om de Troll 700 barbecue neer te zetten en gezellig mensen te ontvangen maar bomen, laat staan fruitbomen wordt erg lastig. Maar ik dwaal af; appels.

Het loont altijd om goede vrienden te hebben met grote tuinen met appelbomen, ja, 2 stuks maar liefst! Beide bomen geven totaal verschillende appels, de ene iets zoet en zacht, de ander hard en zuur.Het leuke is dat je ze kunt combineren zodat je een mooie mengelmoes krijgt van zoet/zuur.

Ik ben dagenlang bezig geweest met experimenteren. Appeltaart, appelcrumble, appelcake en appel met bladerdeeg. Die laatste creatie ben ik maar even langs gaan brengen bij de gulle geefster van al die lekkere appels en ik mocht gelijk de boomgaard weer in om een nieuwe voorraad te plukken.

Ik heb haar zelfs zo ver gekregen dat ik een paar verse walnoten mee kreeg, en dat ging niet vanzelf! De noten moesten eigenlijk gespaard bleven zodat ze in hun eigen restaurant verwerkt konden worden tot walnotenijs!

Misschien kunnen jullie nog wat lekkers bestellen! www.restaurantlavendel.nl in Gouda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *