Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Friesche Koek van Bakker de Haan uit Snits

Geplaatst op 16 november 2011 in categorie &Bubbels

Friesche koek van Bakker de Haan in Sneek, al jaren zijn we daar enorme fan van. Op de terugweg vanuit Groningen maken we regelmatig een omweg om in Sneek verse koek te halen zodat we het in de vriezer kunnen leggen en we nooit zonder zitten.

Bij Bakker de Haan staan ze elke keer weer gek te kijken als we om een doos vragen want de door ons genoemde Friesche Koek heet eigenlijk Oranje Koek..

De Friesche Koek traditie gaat al jaren terug. Een oom en tante woonden in Sneek en namen elke keer als ze naar de randstad kwamen een grote doos mee naar opa en oma. Dit goddelijke gebak mag niet in de koelkast bewaard worden en stond altijd koel weggeborgen in de schuur. Wij als kleinkinderen waren daar natuurlijk niet weg te slaan en op één of andere manier dachten we altijd dat het niemand op zou vallen als we allemaal, en we waren met veel, een heel klein stukje zouden nemen.

Toen wij gingen trouwen was de vraag welke bruidstaart er moest komen dan ook snel beantwoord: Friesche Koek van Bakker de Haan uit Sneek! We hebben het jaar voor ons trouwen zelf onze vakantieplannen aangepast; we zijn met de boot naar Sneek gevaren om persoonlijk de taart te bestellen.

Nog nooit heb ik zo’n lelijke bruidstaart gezien als die van ons maar OH, wat wat hij lekker!

Heerlijke herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *