Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Twitter Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Blote Billetjes in het Gras!

Geplaatst op 20 januari 2012 in categorie &Bubbels

Vlak na Oud & Nieuw stond mijn lieve Buuf bij mij op de stoep met een bakje eten; “Ja, het ziet er raar uit maar het is echt wel lekker, heb het net gegeten. Familie uit het oosten van ’t land heeft het meegenomen, is een traditioneel nieuwjaarsrecept.Meer informatie had ze niet.

Nieuwsgierig ging het bakje de vriezer in om er afgelopen woensdagavond uitgehaald te worden. Het was heerlijk! Ik heb zitten smullen en voordat ik het wist was het op en was ik helemaal vergeten te kijken wat er nu eigenlijk in zat. Witte bonen, spek en iets groens, verder kwam ik niet.

Ga dan maar eens zoeken op internet, dat leverde niets op. Toen navraag bij een fervent Tukkersland ganger met navenant kookboek, ook niets!

Als laatste aangeklopt bij echtgenoot als allesvinder op internetgebied. “Maar dat gerecht dat ken ik wel, dat zijn Blote Billetjes in het Gras!”

Wordt dus ook in Greun’ vaak gegeten op nieuwjaarsdag, net zoals zuurkool, wordt ook wel Witte Billetjes in het Gras genoemd. Om een kater tegen te gaan…

Wat is het toch leuk om met een Groninger getrouwd te zijn!

Klik hier voor het recept.

  1. Trees zegt:

    Hier in Overijssel noemen we dit gerecht “ naakte kindertjes in het gras”. Precies zo als jij het beschrijft maar volgens mij dan met kerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *