Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Trouwen op het strand bij windkracht 8

Geplaatst op 27 juni 2012 in categorie &Bubbels

Jakolien Backhuijs van Jaa-designAfgelopen vrijdag was het eindelijk zover; ik mocht een dag meelopen als assistent van fotograaf Jakolien Backhuijs van Jaa-design bij een trouwerij. En wat voor een bruiloft had ze voor me uitgezocht!

Het was vorige week de hele week al een beetje onstuimig weer maar ik had er alle vertrouwen in. Jakolien heeft namelijk een soort van ‘goed weer garantie’. Als zij fotografeert is het altijd droog, of in ieder geval droog op de momenten dat het echt droog moet zijn. Geen idee hoe ze het doet maar het is wel heel erg handig dus als ik een evenement, bruiloft of afspraak heb hoop ik altijd maar dat Jakolien die dag een bruiloft heeft; succes verzekerd!

Deze bruiloft was de regen van de voorgaande dagen verwisseld voor windkracht 8 wat ook weer de nodige uitdaging met zich mee bracht maar juist ook de mooiste foto’s oplevert! Kijk maar naar de perfecte samenstelling van deze foto en de schitterende wolkenpartij. Wat maakt het dan uit dat er aan het einde van de dag overal, maar dan ook echt overal, zand zit, je de wind nog hoort loeien als je ogen dicht zijn, je de wind aan al je ledematen voelt trekken, de bloemen en jurk tijdens de fotoshoot steeds omhoog bliezen en weer recht gelegd moesten worden en je weg geblazen wordt als je het reflectiescherm omhoog probeert te houden, je gezandstraald wordt, je de ambtenaar vanwege de wind bijna niet kon verstaan? Helemaal niets. Zeker niet als je dit schitterende bruidspaar heel verliefd en met liefde maar ook met diep respect voor elkaar en elkaars cultuur naar elkaar zag kijken.

Al tijden stond op mijn verlanglijstje om een keer mee te lopen met een fotograaf. Want hoe kan je nu beter aan den lijve ondervinden wat een leverancier van jou als weddingplanner nodig heeft om goed te functioneren als een soort van stagedag?

Ik had mezelf nog zo voorgenomen om deze dag echt als assistent van de fotograaf mee te gaan en me nergens mee te bemoeien maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en voordat ik het wist was ik aan het helpen de bruid aan te kleden, voor te doen hoe ze moest gaan zitten, lippenstift op te doen en andere han- en spandiensten aan het verlenen op organisatorisch gebied wat het bruidspaar en de ceremoniemeester erg op prijs stelden.

Wat ben ik dan blij dat ik weddingplanner ben en dat ik dit als mijn beroep mag doen! Ja, ik ben een bevoorrecht mens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *