Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Hele bijzondere kookworkshop ‘Picknickmand maken’!

Geplaatst op 13 augustus 2012 in categorie &Bubbels

 

 

 

Zaterdag elf augustus tweeduizendtwaalf om negen minuten over twee in de middag (11-08-2012, 14.09 uur) is Bubbels geboren en wij waren erbij!

De dag was al zo leuk begonnen; de kookworkshop ‘Mooi weer? Picknickmand maken!’ stond op het programma en het was mooi weer, bijna een unicum in Nederland. Een rondvaart over de Kagerplassen op de MS Abeltje is een standaard onderdeel van deze kookworkshop, wat tijdens de workshop gemaakt wordt, kan tijdens de rondvaart gegeten worden. Een geweldige combinatie!

Ik mocht een bijzonder gezelschap ontvangen; 3 stellen waarvan de man de kok is in huis. En wat voor koks! Meer dan zomaar ‘hobbykoks’ met een respectabele staat van dienst, helemaal geweldig.

Kenmerken van dit type kok: gezelligheid, passie en enthousiasme. Absoluut een van mijn favoriete combinaties.

Na een geslaagde workshop zijn we richting één van de mooiste plekjes van Nederland gevaren. En daar, juist daar, middenin dat unieke stukje Nederland werden we op een wel heel bijzonder tafereel getrakteerd.

Een schitterende roodbonte koe beviel voor onze ogen van een prachtig kalfje!

We hebben de boot stilgelegd en genoten van wat we zagen. Moeder werd door een andere roodbonte koe geholpen en ondersteund toen ze na de bevalling opstond. Ze stond wankel op haar poten en de andere koe ging steeds naast haar staan om haar op te vangen. Samen hebben ze het kalfje schoon gelikt.

Al snel kwam er een zwartbonte koe bij die ging helpen en voorzichtig werd het kalfje met de neus geduwd om het te laten staan. En jawel, 25 minuten nadat het kalfje geboren was, stond het op. Het was nog wat wankel maar we hebben de eerste pasjes gezien!
Van de weeromstuit hebben we het kalfje maar heel toepasselijk Bubbels genoemd en het glas op dit kleine wonder gehesen.

Ik ben heel benieuwd wat de volgende kookworkshop allemaal voor me in petto heeft!

Angelina, hartelijk dank voor de schitterende foto van ‘onze’ Bubbels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *