Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

5 december 2012

Geplaatst op 5 december 2012 in categorie &Bubbels

 

Nu dat ik deze foto zie vind ik het eigenlijk opeens een beetje cru. Spaarvarken 2012 staat oog in oog met Spaarvarken 2013 met het slachtmateriaal erbij zodat Spaarvarken 2013 alvast kan wennen aan zijn lot.

Elk jaar zoeken we een nieuw Spaarvarken uit waar al ons kleingeld in gaat en op 5 december wordt het Spaarvarken geslacht. Eerst wordt er een kleine weddenschap over de inhoud van het Varken afgesloten met als winstuitkering ‘de eer van beste gokker van dat jaar’. Dan wordt er een fles Bubbels opengetrokken; het is ten slotte een bijzondere handeling die maar één keer per jaar verricht wordt. Daarna wordt de daad van het slachten verricht waarna we in recordtijd proberen alle centjes te tellen.

Van de slachtcentjes kopen we altijd iets bijzonders; een aanvulling op ons mooie servies, een lamp in de badkamer die we al heel lang wilden hebben, etc. En omdat toeval niet bestaat gaat de opbrengst dit jaar naar een bedrijf met decoratielichten uit Almere! Op de dag dat wij aan het bedenken waren waar we de centjes aan gingen besteden werd ik gebeld door dit bedrijf die een kookworkshop Tapas wilde komen volgen als bedrijfsuitje. Ik wil al jaren betere verlichting in de tuin dus: zij krijgen kookles, ik krijg voorlichting over tuinverlichting! Nog even een paar weken wachten op het eindresultaat.

Noot: Het Spaarvarken is een echt Spaarvarken, dus niet zo één met een gat onderin zodat je voortijdig de centjes eruit kan halen, er is echt grof geschut nodig om ze open te krijgen…

 

  1. Renee Noppen zegt:

    Wat een grappige traditie Natasja! En al bekend wat de opbrengst is? Ik ben wel geïnteresseerd in het bedrijf uit Almere, zou je me t.z.t. de naam willen doorgeven, ben wel benieuwd wat zij in huis hebben. Succes met de workshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *