Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

De Blaarkoppen van Boer van Rijn

Geplaatst op 13 mei 2013 in categorie &Bubbels

Wat zijn we toch een bofkonten hier in Warmond, wonen in een rustig en pittoresk dorpje middenin de Randstad. Boer van Rijn die dagelijks met zijn platbodem naar de Zwanburgerpolder overvaart om zijn Blaarkoppen te melken is een gegeven. Een wegversperring middenin het dorp als de melkwagen de verse melk op komt halen is dat ook. Tot nu…

Boer van Rijn kan niet meer melken, hij kan het fysiek niet meer aan en vorige week nam hij ontroerd afscheid van zijn koeien en kalfjes. Ze gaan naar een boerderij niet zo heel ver hier vandaan waar ze ongetwijfeld ook een goed leven krijgen, maar niet meer bij Boer van Rijn. Wat was hij trots op zijn 100 % raszuivere Blaarkoppen: “Ja, zo zie je ze bijna niet meer, hoor! Het is een uniek ras en ik was één van de weinigen in Nederland die ze nog hield, kijk nou hoe mooi ze zijn!”.

Dat Boer van Rijn hart voor zijn dieren heeft is een feit, toen prinses Máxima haar 40ste verjaardag vierde met een sloepentocht over de Kagerplassen is Boer van Rijn gevraagd of hij zijn koeien uit de wei wilde halen voor haar veiligheid. Hij heeft geweigerd omdat hij zijn koeien niet over wilde varen en ze op stal wilde zetten alleen maar omdat een prinses van Oranje langs kwam varen!

Gelukkig houdt Boer van Rijn nog wel koeien, maar geen melkkoeien meer. De boerderij van Boer van Rijn staat op nog geen 2oo meter van ons huis en ik vind het geweldig. Ik kwam hem elke dag wel een keer tegen als ik met de hond in het park liep en hij de koeien ging melken. We zwaaiden altijd even.

Ik mis hem nu al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *