Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Bij de brandweer

Geplaatst op 12 november 2013 in categorie &Bubbels

Brandweer Ter Aar

Bron: www.brandweer.nl:
“Het bestrijden van branden is in Nederland van oudsher een taak van de gemeente. Vrijwel elke gemeente heeft dan ook een eigen brandweerkorps. De één groter dan de andere: dat hangt af van de omvang van de gemeente.

De brandweer is het meest bekend om het blussen van branden. We doen echter veel meer. We hebben bijvoorbeeld een coördinerende rol bij rampenbestrijding en crisisbeheersing. Ook geven we advies over het voorkomen van brandonveilige situaties. Samen met andere hulporganisaties waken we over uw veiligheid.”

Mooie woorden maar wat houdt dat nu eigenlijk in de praktijk in?? Heel veel! Is mij duidelijk geworden deze maand. Ik heb namelijk een wijnproeverij mogen verzorgen voor de partners van de vrijwillige brandweer in Ter Aar. Deze dappere dames, die dagelijks hun brandweermannen af moeten staan aan de maatschappij omdat de pieper afgaat omdat er ergens iemand in nood is, moesten hoognodig in het zonnetje gezet worden, en dat heb ik met veel plezier gedaan.

Onderdeel van de deal was dat ik een rondleiding zou krijgen door de kazerne, en dat heb ik geweten! Alle brandweerauto’s en apparatuur heb ik mogen bewonderen en sommige stukken zelfs vasthouden. De stoere brandweerman die mij de rondleiding gaf zwaaide met het minimaal 20 kilo zware apparaat boven zijn hoofd alsof het een veertje was terwijl ik (toch ook wel gewend aan het sjouwen met zware dozen met wijn) niet verder kwam dan simpelweg proberen het apparaat niet te laten vallen, wow!

En dan de hele infrastructuur, de organisatie, de inzet, het enthousiasme, de passie, de gedrevenheid, aan alle details wordt gedacht.

Wat ben ik blij dat ik ze even, heel even maar, in het zonnetje heb mogen zetten met een wijnproeverij op locatie als waardering voor alles wat ze altijd voor ons doen. Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *