Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Kaas, kaas en nog meer kaas

Geplaatst op 13 september 2014 in categorie &Bubbels

kaas (2)

“Ik wil iets nieuws leren maar weet nog niet wat, want een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.” Zoiets zeggen middenin de Sligro met naast je Kaasmeester Ward van Teijlingen is hetzelfde als een hele grote openstaande deur intrappen. “Wat weet je van kaas?!?” Nou, zeker niet genoeg!

En zo kwam het dat ik afgelopen week een dag mee heb gedraaid op de Kaasafdeling van de Sligro in Leiden. Nu ja, meedraaien.. Bij binnenkomst wees Ward naar een hele mooie grote Parmezaanse kaas van zo’n 40 Kaaskilo en gaf doodleuk de opdracht om daar het liefst ‘mooie en gelijke’ stukjes van te snijden met als terloopse opmerking ‘veel plezier’ en liet mij perplex achter. Kon ik dat wel?!? Wat een verantwoordelijkheid! Maar… ik kon het! Het ijzerdraad sneed moeiteloos door de heerlijk geurende kaas haast smekend om er mooie stukken van te snijden en verkocht te worden.

Ook de vriendelijke dame die om een stukje oude Leidse boerenkaas vroeg heeft met veel plezier heel geduldig staan wachten totdat ik de volledig nieuwe kaas aansneed en was erg blij met haar 2 stukjes platte kaas die er heel professioneel uitzagen.

Maar denk niet dat dit alles is wat ik die dag gedaan heb, nee! Naast een uitgebreide Proef- en Keursessie van Ward heb ik de Basiscursus Kaas van de Sligro mee naar huis mogen nemen en ben ik volop aan het leren over verse kaas, witschimmelkaas, roodschimmelkaas, blauwschimmelkaas, harde- en halfharde kazen, geiten- en schapenkaas, smeltkaas vetpercentages en nog veel meer. “Kaas moet je beleven!” volgens Ward, en dat is gelukt.

Ik heb veel geleerd. Ja, Ik ben het nieuwe Kaasmeisje! Ward, ik kom terug!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *