Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Weidegang in Warmond

Geplaatst op 4 mei 2015 in categorie &Bubbels

Weidegang mei 2015

Boer van Rijn

Het blijft bijzonder, zo middenin de Randstad en dan volop natuur om je heen. Onderweg naar Park Groot Leerust in Warmond om de hond uit te laten kwam ik ze in de Dorpsstraat tegen; een tractor met aanhanger met gezellig loeiende koeien erin, onderweg naar Boer van Rijn. Dus snel doorlopen naar het Park om daar, heerlijk in het zonnetje, op de kade te kijken naar het inladen van de koeien op de platbodem van de boer. De boerderij van Boer van Rijn ligt op nog geen 100 meter bij ons vandaan tussen ons huis en het Park in zodat we regelmatig even naar Boer van Rijn zwaaien als hij naar de overkant roeit om zijn koeien te controleren.

Weidegang in de Zwanburgerpolder

Eén voor één werden de koeien heel rustig ingeladen en de koeien volgden de instructies op alsof ze dit al jaren deden en het de gewoonste zaak van de wereld was dat ze met de boot zouden worden overgevaren naar de Zwanburgerpolder. Aan de overkant stapten ze net zo makkelijk weer uit om daar van het verse, jonge gras te genieten. Wat waren ze blij! Niets journalisten, fotografen en filmploegen om deze echte weidegang de documenteren. Nee, alleen ik, die geen fotografische vezel in haar lichaam heeft, heeft deze bijzondere weidegang met enigszins onvaste hand voor jullie vast weten te leggen.

Blaarkoppen en pinken

Pinken zijn het, vertelde de boer, dus nog niet volwassen koeien maar geen kalveren meer, zo’n jaar oud. Blaarkoppen, het favoriete ras van Boer van Rijn. Hij heeft zelf jarenlang Blaarkoppen gehouden als melkkoeien maar zijn gezondheid laat het melken niet meer toe. Dus heeft hij deze oplossing gevonden, het weiden van zijn geliefde Blaarkoppen maar dan als pinken zodat goed doorvoed en gezond zijn om voor nakomelingen te zorgen.

Warmond is mooi!

 

Weidegang mei 2015