Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Adoptie appelboom

Geplaatst op 9 augustus 2015 in categorie &Bubbels, Koken

Appelboom

Verjaardag

Hoe blij kan je me maken?!? Voor mijn verjaardag een paar maanden geleden heb ik mijn eigen adoptie appelboom gekregen. Wat een ontzettend leuk, lief en origineel cadeau! Een jaar lang mag ik kijken hoe de bloemetjes bevrucht worden, er mini-appeltjes tevoorschijn komen, de appeltjes steeds groter worden, hoe ze moeten vechten tegen regen, wind en warmte en droogte, hoe ze zich dapper ontwikkelen tot een volle en rijpe appel!

Plukken

Ik heb de Santana-appel onder mijn hoede. Een zoektocht op internet leert mij dat het een sterke boom is die friszure appels geeft. De boom is goed resistent voor allerlei ziektes. De appels kunnen pas rond half oktober geplukt worden dus nog even geduld.

Rare gewoonte

Oh, wat verheug ik me al op wat ik allemaal met de appels ga doen!! Ik heb namelijk de rare gewoonte om alleen ‘iets met appels te doen’ als ik eigen geplukte appels uit bomen van vrienden en familie krijg. Geen appels van de markt of uit de supermarkt, nee, gewoon appels die bij iemand in de tuin gestaan hebben. Appels met een verhaal dus. Zo heeft de appelboom van een goede vriendin vorig jaar tijdens een storm het loodje gelegd, een flinke domper voor mij, een kleine ramp voor haar, want wat een mooie appels gaf de boom.

Bakken

En nu mag ik fantaseren over wat ik allemaal ga maken van ‘mijn’ adoptie appels:

Appeltaart (uiteraard!)

Tarte tatin

Appelmoes

Appelsap

Stamppot met appel

Heeft iemand nog een ander geniaal recept waar ik nu even niet op kan komen!??!

Adoptie appelboom

Wat kan je verder eigenlijk allemaal wel niet doen met appels? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ga voorlopig nog regelmatig mijn adoptie appelboom bemoedigend toespreken en genieten van rustig afwachten totdat de appels geplukt mogen worden.

Ik krijg Honger!!!