Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Hard werken in de zomer

Geplaatst op 15 augustus 2016 in categorie &Bubbels

Hard werken in de zomer

Hard werken

Terwijl bijna heel Nederland in diepe rust is verzonken deze maanden is het voor de meeste appeltjes hard werken in de zomer. Zo ook voor deze overheerlijke Santana appeltjes in de &Bubbels Adoptie Appelboom op de Olmenhorst in Lisserbroek. Je ziet het zo niet, maar het is hard werken voor die appels, echt waar.

 

Groeien

De Santana appeltjes zijn aan het groeien! Ze beginnen een mooie rode kleur te krijgen en her en der beginnen ze al trots te glimmen. De takken beginnen iets door te buigen onder het enorme gewicht van alle bijna rijpe appels. Je kan je al bijna voorstellen dat ze over enkele weken heerlijk sappig zijn en met veel plezier in de appelmand belanden om verwerkt te worden tot smakelijke gerechten. Ja, het is hard werken voor die appels. Gelukkig werkt het weer goed mee deze zomer. Er is een heleboel regen gevallen en het is best lekker warm geweest, ideale omstandigheden om goed te kunnen groeien. Niet leuk voor alle vakantiegangers die regen, maar de appeltjes zijn er blij mee.

 

Plukken

De boom wordt in zo’n 3 tot 4 keer leeg geplukt. Als eerste worden de echte rijpe appels geplukt, die vallen bijna vanzelf van de boom. Na een week of 2 volgt de tweede ronde want dan hebben de resterende nog net niet rijpe appels even de tijd gehad om door te rijpen. En als laatste na 1 of 2 weken, de laatste pluk. Voor alle zekerheid na 1 week nog even een check of we echt geen appeltjes vergeten zijn, want dat is zonde. De hele boom in 1 keer leeg plukken is niet goed voor de boom, dus rustig aan!

 

Kaneellikeur

Als de appels dan eenmaal rijp zijn, worden ze over het algemeen met open armen ontvangen door… Kaneellikeur! Kook ze in Kaneellikeur voor de appelmoes, laat ze in de Kaneellikeur weken voor de appeltaart. Om het feest helemaal af te maken dan laat je de rozijnen ook nog even wellen in de rum. Wat een feest!

 

Tips

Heeft er verder nog iemand tips of een mooi recept voor al die heerlijke appels? Degene die het leukste recept doorgeeft krijgt van mij een mand appels om het recept voor me te maken. Ik verheug me nu al!

 

Hard werken in de zomer