Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Beaujolais avond op 17 november

Geplaatst op 7 november 2016 in categorie &Bubbels, Organiseren, Proeven

Beaujolais avond

Beaujolais avond op donderdag 17 november

Het Wapen van Warmond organiseert in samenwerking met &Bubbels een Beaujolais Avond op donderdag 17 november vanaf 19.00 uur. We gaan uiteraard de nieuwe Beaujolais Primeur keuren maar ook andere mooie Beaujolais komen aan bod.

 

Beaujolais Primeur

De Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk. De streek is officieel nog onderdeel van de Bourgogne maar is zo bekend dat de streek meestal als de ‘Beaujolais’ wordt aangemerkt. De streek is beroemd omdat elk jaar op de derde donderdag van november de Beaujolais Primeur op de markt komt. De druiven zijn slechts twee maanden daarvoor geplukt; het is dus de eerste persing van de nieuwe wijn ‘de primeur’ van dat jaar.De wijn wordt met een speciale gisting ‘macération carbonique’ gerijpt. De wijn die op deze manier gemaakt wordt zijn sneller op smaak, erg fruitig maar duidelijk minder lang houdbaar.

De traditie van het uitgeven van de eerste wijn van het jaar krijgt steeds meer navolging, denk hierbij aan de Italiaanse ‘novello’, wat ‘nieuw’ betekent. De ‘novello’ wordt begin november uitgegeven.

 

Derde donderdag in november

De wijn mag pas op de 3e donderdag in november worden uitgegeven en hier wordt streng op toegezien. Wie de wijn toch eerder uitgeeft kan flink beboet worden en mag de wijn niet meer uitgeven!

 

Het Wapen &Bubbels

Het Wapen &Bubbels willen je graag kennis laten maken met de mooie wijnen van de Beaujolais. Uiteraard gaan we de Beaujolais Primeur keuren, we serveren heerlijke gerechtjes om de Beaujolais beter te beoordelen en en je krijgt uitgebreide informatie over wijn en volop gelegenheid om proefnotities te maken!


Tijdens de proeverij serveren we 4 topwijnen en 4 bijpassende gerechten:
*Carpaccio van ree met champignons en spekjes
*Tongfilet met kreeftensaus en Hollandse garnalen
*Hertenbiefstukje met cranberrysaus
*Kaasplankje

Kosten € 44,50 per persoon

Alleen de proeverij is ook mogelijk:
*4 Beaujolais geserveerd met kleine hapjes

Kosten € 21,50 per persoon

Meld je aan: 071- 301 0218 of 06-46 26 07 26

Louis en Natasja verwelkomen jullie graag!

Meld je aan: 071- 301 0218 of 06-46 26 07 26

Louis en Natasja verwelkomen jullie graag!

Tot dan.