Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Curiosity killed the cat

Geplaatst op 4 juni 2018 in categorie &Bubbels, Proeven

Berichtje

Als rechtgeaarde wijnliefhebber word ik regelmatig op leuke wijnen geattendeerd door lieve omstanders die graag mijn mening willen weten over een bepaalde wijn of een gedane ontdekking. Dit wordt zeer gewaardeerd en is zeer leerzaam. Soms krijg je een echter een berichtje dat je zo intrigeert dat je daar gelijk actie op moet ondernemen. Dit was zo’n berichtje.

De bijgaande tekst in het berichtje was: “Die moeten wij dan ook maar eens gaan proeven met onze kritische smaakpapillen…!!!” http://www.quotenet.nl/Nieuws/Een-van-de-beste-witte-wijnen-ter-wereld-koop-je-gewoon-bij-de-Hema-215470

Partner in crime

Tja, daar sta je dan. De dame in kwestie die het berichtje stuurde is absoluut een partner in crime als het gaat om het proeven van wijn en het proefnotities maken. Haar kleurenkennis met scherpe smaakpapillen zijn altijd een goede toevoeging. Op naar de HEMA! Dat bleek nog niet zo gemakkelijk als gedacht. HEMA online, uitverkocht, echte winkel HEMA 1, uitverkocht, HEMA 2 YES, daar hadden ze nog 2 flessen. Vermoedelijk hadden meer mensen het artikel gelezen…

Vol trots stuur ik een foto van de aanwinst. Met als droog antwoord: “Volgens mij heb je de verkeerde… ???”. Lekker dan. Heb ik de laatste 2 biologische flessen meegenomen. Op naar HEMA 3, gelukkig hadden ze er nog 2 kleine exemplaren van 25cl.

Eindelijk proeven

Vanavond was het eindelijk zover, partner in crime en ik gingen proeven. De verwachtingen waren hooggespannen. De Grote Hamersma had de wijn tenslotte al bekroond en nu weer in de prijzen met de International Salute to Excellence Award. Dat ging wat worden!

Curiousity killed the cat

We hebben er eigenlijk niets aan toe te voegen. De gelauwerde wijn kan in onze ogen ook doorgaan voor een goedkope Sauvignon Blanc met net even iets teveel zuur. Er was weinig terug te vinden van de heerlijke Colombard die juist altijd zo’n mooie ronde smaak kan geven aan wijn.

De biologische variant is van Macabeo uit, hoe kan het ook anders, Spanje, was daarentegen een aanrader. Een hele licht, misschien zelfs wat waterige wijn met een heerlijke zomerse invloed. Zoals je van een Spaanse wijn mag verwachten.

Sorry Quote, Hamersma en iedereen die weg is van deze wijn, wij zijn het niet met jullie eens!