Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Een terechte lofzang voor Champagne Bauchet

Geplaatst op 2 december 2019 in categorie &Bubbels

Uit het FD van 19 januari 2019

Sinds 2011 importeert &Bubbels de mooie champagnes van Champagne Bauchet uit Bisseul, het hart van de Champagnestreek. Wat begon als een toevallige ontmoeting is nu een bloeiende samenwerking. Zo fijn als je dat dan ook terugleest in het FD! Klik hier voor het hele artikel (even doorscrollen naar beneden).

 

In het glas: Een aaibare champagne

Wat kunnen champagnes toch een ijskonijnen zijn: koud, zuur en hardvochtig. Je zou bijna denken dat je niet van champagne hield. Tot je deze lieve en verfijnde Bauchet proeft.

Cuvée Séduction Champagne Bauchet

Bauchet Signature

Champagne met kerst en oud en nieuw is niet verkeerd, maar eerlijk gezegd smaken de belletjes mij honderd keer beter aan het begin van het jaar. Nog niet eens zo lang geleden begreep ik niet hoe iemand in dit loodgrijze, bittere weer kon uitkijken naar een zure, koude plens. Maar ach, de oplossing is doodeenvoudig: vind de juiste champagne. Zo zat ik nietsvermoedend in Amsterdam bij de altijd feestelijke Brasserie Van Baerle. Eerst kwam een glas huischampagne en toen verscheen de standaard met een schaal oesters op ijs. Ai, alleen al bij de herinnering gloei ik vanbinnen, en thuis, aan de keukentafel, doe je dit gemakkelijk na. Want, zoals vaker bij champagne van kleine producenten, de prijs is heel schappelijk.

Alleen al de kleur van deze Bauchet Signature, een brut, brengt je in opperbeste stemming: goudgeel met een roze zweem. En de geur! Hier niet, zoals zo vaak, een bikkelhard ijskonijn. Hij ruikt ook niet naar toast die half verbrand uit de broodrooster komt, als gevolg van te veel houtrijping. Dit aroma is lief, het is aaibaar, fijn en rank. Gele pruim, het subtiele, rijpe, frisse van een mooi cox-appeltje, en als uitsmijter de warmte van blauwe bessen. Dat komt doordat voor deze champagne behalve chardonnay ook een beetje pinot noir wordt gebruikt. Daar wordt-ie grandioos relaxed van.

We zijn er nog niet: wat een fijne belletjes. En wat voelt hij aangenaam zacht in je mond. Als buiten de winterstorm huilt is dit een behaaglijk aperitief. Met of zonder oesters.Cuvée Millésime Champagne Bauchet

Met dank aan het FD voor deze lofzang waar ik het helemaal mee eens ben!

 

Verkrijgbaar bij &Bubbels!

Natuurlijk is deze (en nog andere hele mooie champagne) bij &Bubbels te verkrijgen. Kijk hier voor de hele selectie. En neem contact op voor je bestelling! Want dit jaar gaan jullie gewoon allemaal lekkere champagne drinken tijdens de feestdagen.

De afspraak is NIX18