Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

De eerste appels!

Geplaatst op 24 september 2022 in categorie &Bubbels

Appels

Hoe het allemaal begon

Bij de aankoop van ons schitterende pand aan de Trekweg naar Onderdendam 5C in Winsum, bleek er een klein appelboompje in de tuin te staan. Joepie!! De bloesemtijd was net voorbij, dus het was onzeker of er wel appels zouden groeien. Volgens het kaartje dat er nog aan hing, gaat het om Elstar appels. Top!

 

En toen

Ja, toen begonnen er zowaar appeltjes te groeien! Zeven om precies te zijn. Ze hingen lekker in het zonnetje te glimmen, te groeien en te genieten. De arme takken van het fragiele boompje bogen verder en verder door. Zover zelfs dat we hebben overwogen om ze te stutten. Maar het boompje trotseerde alles. De zon, de droogte, de warmte maar ook de zeer welkome regen daarna. Je zag de de appels met de dag groeien.

Appelboom

Appels oogsten!

En toen was het eindelijk zover. Na al dagenlang voorzichtig elke keer geprobeerd te hebben of de appels al los wilden laten, kwamen daar opeens, op woensdag 07 september, de eerste 2 perfecte exemplaren van de boom. De appels zijn zorgvuldig in de loods gelegd om nog even lekker bij te komen en suikers te ontwikkelen. Daarnaast moesten ze natuurlijk ook wachten op hun vriendjes die nog niet van plan waren om de veilige boom te verlaten.

 

Appels

Geduld

Geduldig hebben we gewacht en bijna 2 weken later vonden ook 3 andere appels het genoeg en wilden geoogst worden. Waarna ook de laatste 2 er deze week de brui aan gaven. Dus nu liggen er 7 hele mooie, biologische appels op me te wachten in de loods om er iets lekkers van te maken. Ik denk dat ik voor een appeltaart ga….