Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Pronkjewail, de eerlijke Groninger keuken kookworkshop

Geplaatst op 26 januari 2023 in categorie &Bubbels, Koken

Eierbal

Van Laauwerzee tot Dollart tou,
van Drìnthe tot aan t Wad,
Doar gruit, doar bluit ain wonderlaand
rondom ain wondre stad.
Ain Pronkjewail in golden raand
is Grönnen, Stad en Ommelaand;
Ain Pronkjewail in golden raand
is Stad en Ommelaand!

Pronkjewail, de eerlijke Groninger keuken

De Groninger keuken is eerlijk en rechtdoorzee, net als de Groningers! Jullie gaan Groninger klassiekers maken, sommige met een twist. Uiteraard mag een juweeltje als ‘poffert’ niet ontbreken!

Het Groninger land

Nu dat &Bubbels in Winsum is neergestreken, mocht een Groninger kookworkshop natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe maak je nu een gezellige, interactieve en leerzame workshop van gerechten als ‘klont’ of ‘mous’? Gelukkig is de Groninger keuken veel uitgebreider dan dat en hebben we de Groningse pareltjes voor jullie uitgezocht en daar deze bijzondere workshop van samengesteld.

 

Pronkjewail

“Ain Pronkjewail in golden raand, is Grönnen, Stad en Ommelaand; Ain Pronkjewail in golden raand, is Stad en Ommelaand!”

Het refrein van het Grönnens Laid, het Gronings volkslied. Het volkslied staat symbool voor de vereniging van Stad en Lande en voor de trots in de provincie Groningen.

Als je zo mooi over Stad (Groningen Stad) en Ommeland (de ommelanden van de Stad, de provincie) kan zingen, dan kan &Bubbels toch niet anders dan de nieuwe kookworkshop naar dit prachtige lied vernoemen?

&Bubbels heeft een uniek concept: Kookworkshops vanaf 2 tot 12 personen!

Niet aanschuiven bij een grote groep met onbekenden maar gezellig samen, intiem, interactief en leerzaam onder deskundige begeleiding je eigen kookworkshop volgen.

Contact

Neem snel contact op voor de beschikbaarheid om deze unieke workshop te boeken!