Pronkjewail, wat is het en waar komt het vandaan?
Het wordt bezongen in het Gronings Volkslied.
Ain Pronkjewail in golden raand
is Grönnen, Stad en Ommelaand
Als je zo mooi over iets kan zingen, dan moet het goed zijn, toch?
Pronkjewail, de eerlijke Groninger keuken!
De provincie Groningen is een pronkjuweel, zo mooi, zo divers. Daarom heet de nieuwste kookworkshop bij &Bubbels Pronkjewail.
Nu dat &Bubbels in Winsum is neergestreken, mocht een Groninger kookworkshop natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe maak je nu een gezellige, interactieve en leerzame workshop van gerechten als ‘klont’ of ‘mous’? Gelukkig is de Groninger keuken veel uitgebreider dan dat en hebben we de Groningse pareltjes voor jullie uitgezocht en daar deze bijzondere workshop van samengesteld.
Kookworkshops
&Bubbels biedt de volgende kookworkshops aan:
- Pronkewail, de eerlijke Groninger keuken
- Tapas; koken buiten de landsgrenzen!
- Japans; meer dan alleen Sushi
- Grieks; ontdek de wereld van de pikilia (kleine hapjes)
Pronkjewail, de eerlijke Groninger keuken
De Groninger keuken is eerlijk en rechtdoorzee, net als de Groningers! Jullie gaan Groninger klassiekers maken, sommige met een twist. Uiteraard mogen juweeltjes als ‘poffert’ en ‘eierballen’ niet ontbreken!
Tapas: koken buiten de landsgrenzen!
Als je eens buiten de landsgrenzen wilt koken is zelf tapas maken een echte aanrader. Je maakt je eigen Albondigas, Patatas Bravas en andere bekende en zeer smakelijke gerechten uit de Spaanse keuken. Vanzelfsprekend krijg je tips om dit ook thuis zelf te bereiden.
Japans, meer dan alleen Sushi
Het bekendste gerecht uit Japan is natuurlijk de overheerlijke sushi maar de Japanse keuken is uitgebreid en vol verrassingen, laat je meeslepen!
Grieks; ontdek de wereld van de pikila (kleine hapjes)
De Griekse keuken is uitgebreid en heel divers. Leer je eigen pikilia maken, een assortiment heerlijke kleine Griekse hapjes!