Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Blog

Aardbeien uit eigen tuin!

Geplaatst op 24 juni 2024 in categorie &Bubbels, Koken, Proeven

Het is gelukt

De eerste aardbeitjes zijn net geoogst. Mooi rood en lekker zoet. We hebben het juiste ras uitgezocht!

Gewonnen van de slakken

We hebben heel wat strijd moeten leveren, want de slakken zijn talrijk dit jaar. Zaten we vorig jaar al weken eerder aan de aardbeien met slagroom, moesten we dit jaar de strijd opgeven. Elke keer als we dachten ‘die aardbeien zijn morgen goed én ze zijn nog niet aangevreten door de slakken’ dan waren ze de volgende ochtend opgegeten. Uiteraard het teken dat ze de dag ervoor nog niet helemaal rijp en zoet waren, dat snapten die slakken natuurlijk ook wel.

Het zijn er gewoon te veel

Vorig jaar waren de slakken nog te weren met de huis-tuin-en-keuken lapmiddeltjes. Daar is dit jaar geen kruid tegen gewassen. Het zijn niet de grote naaktslakken, of huisjesslakken. Nee, het zijn kleine slakken die in de grond zitten en ’s avonds in het donker naar boven komen. Normaal gesproken zo’n 100 per vierkante meter. Dat zijn er nu vele malen meer! We hebben volop vogeltjes door de tuin vliegen en egeltjes door het gras scharrelen, maar ook zij kunnen hun buikjes maar één keer vol eten.

Wat hebben we gedaan

We hebben de aardbeien uit de grond moeten halen. Ze staan nu in een stellage in bakken. De poten van de stellage staan in grof zand met daarop ook nog eens koffieprut. Om het af te maken hebben we kopertape om de poten gewikkeld. En zelfs nu, ja zelfs nu, waren er twee aardbeitjes aangevreten. Maar ja, als je zoveel moeite doet om die lekkernijen op te eten, al die ellende wil doorstaan, dan mogen ze die twee aardbeitjes van mij hebben! Nu kijken wat er gebeurt als de vogels ze ontdekken…

Vaderdag!

Geplaatst op 8 juni 2024 in categorie &Bubbels

Vaderdag

Wat geef je vader op Vaderdag?

Tja, wat geef je vader nu op Vaderdag? Weer sokken? Aftershave? Berken haarwater? Zakdoeken? Een zelf gekleide asbak? Anno 2024 kan dat natuurlijk niet meer. Jouw stoere, lieve, fijne, gemoedelijke, hulpvaardige vader die altijd voor je klaarstaat verdient het leukste en beste cadeau!

 

&Bubbels Champagne- &Wijnproeverijen op locatie!

&Bubbels verzorgt een totaalpakket met een avond- of middagvullend programma. De wijnproeverijen zijn perfect geschikt als gezellige, leerzame en interactieve gelegenheid om vader in het zonnetje te zetten!

&Bubbels neemt zelf alle benodigde spullen mee zoals proefglazen, kwispedoor, wijnkoelers, schalen voor hapjes etc. &Bubbels is gespecialiseerd in wijnproeverijen (op locatie) voor gezelschappen van 4 tot 40 personen.

Wijnproeverij

Cadeaubon

De &Bubbels Cadeaubon wordt voor elke workshop op maat gemaakt. Datum en tijd zijn altijd in overleg met de gelukkige ontvanger van dit leuke cadeau en is op basis van beschikbaarheid, er zijn geen dagen uitgezonderd van deelname.

De factuur voor de kookworkshop wordt gestuurd op het moment dat de datum voor de workshop is vastgelegd. Dus als jij de naam van je vader doorgeeft, eventueel een persoonlijke boodschap, dan zorg ik ervoor dat de bon zo snel mogelijk naar je wordt opgestuurd.

Graag tot ziens tijdens een &Bubbels workshop!

&Bubbels Druiven

Neem contact op voor de mogelijkheden!

&Bubbels cadeaubon voor Moederdag!

Geplaatst op 6 mei 2024 in categorie &Bubbels

Moederdag

Het is weer bijna Moederdag!

Zondag 12 mei is het weer zover. Tijd om moeders in het zonnetje te zetten. Maar, waarom doen we dit eigenlijk? Tijd om Wikipedia er eens bij te halen:

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving. Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd: dit verschilt per land. In grote delen van de wereld, waaronder Nederland en België, valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In Frankrijk wordt Moederdag op de laatste zondag van mei gevierd, tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt bijvoorbeeld ontbijt op bed, cadeaus en vrijstelling van huishoudelijke taken. Soms hebben de jongere kinderen op school of het kinderdagverblijf cadeaus en versjes gemaakt.

 

&Bubbels kookworkshops

Wat ga jij je moeder geven dit jaar?

Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Een cadeaubon van &Bubbels voor een kookworkshop natuurlijk!

&Bubbels heeft een uniek concept: Kookworkshops vanaf 2 personen! Niet aanschuiven bij een grote groep met onbekenden maar gezellig samen, intiem, interactief en leerzaam onder deskundige begeleiding je eigen kookworkshop volgen.

&Bubbels biedt de volgende workshops aan:

  • Pronkjewail, de eerlijke Groninger keuken
  • Tapas; koken buiten de landsgrenzen!
  • Japans; meer dan alleen sushi
  • Grieks; ontdek de wereld van de pikilia (kleine hapjes)

Dus neem contact op en vraag de &Bubbels cadeaubon op tijd aan.

Trots, zo trots!

Geplaatst op 14 maart 2024 in categorie &Bubbels

 

&Bubbels is 13 jaar!

Maandag 14 maart 2011 om 09.00 uur stapte ik, een beetje zenuwachtig, de Kamer van Koophandel van Leiden binnen om er een paar uur later, heel blij, als nieuw ingeschreven ondernemer weer naar buiten te stappen. &Bubbels ging het worden!

 

Kookworkshops, Wijnproeverijen, Wedding- &Eventplanning

Ja, dat ging het worden! Ik ging alles combineren, want wat ik nu precies wilde en wat het leukste zou zijn, daar zou ik gaandeweg wel achter komen. Daar zou ik me dan wel in specialiseren. (meer…)