Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Blog

Geen cadeaustress dit jaar met de &Bubbels cadeaubon!

Geplaatst op 28 november 2023 in categorie &Bubbels, Koken

De feestdagen staan voor de deur

Het jaar is omgevlogen en wat een bijzonder jaar is het geweest. Een kleine terugblik; na de verhuizing van de Randstad naar de provincie Groningen zijn we in Winsum beland. In het mooiste dorp van Nederland, Winsum dus, hebben we een geweldig pand gevonden waar we nu weer volop kookworkshops aan het geven zijn. Een memorabel jaar met heel veel nieuwe dingen zoals een moestuintje, en heel veel andere momenten om op terug te kijken. Ja, de feestdagen zijn altijd een mooie gelegenheid om op het jaar terug te kijken.

 

Cadeaustress is helemaal niet nodig

Sinterklaas is in het land, alhoewel het nog even spannend was of hij de weg weer zou kunnen vinden. De pietermannen lopen overal rond op zoek naar de mooiste cadeaus. De eerste Kerstbomen zijn ook alweer gesignaleerd en de feestverlichting in de dorpen en steden schittert! De Kerstman is groot onderhoud aan het plegen aan zijn slee om onze kant op te komen. Kortom de mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken. Wij kijken er in ieder geval heel erg naar uit.

Alhoewel de meesten van ons niet uitkijken naar de eeuwige vraag: Wat geef ik mijn geliefden cadeau?!? Gelukkig is er een simpele oplossing! De &Bubbels cadeaubon!! We geven tenslotte niet voor niets gezellige, interactieve en leerzame kookworkshops vanaf 2 – 40 personen.

&Bubbels maakt alle cadeaubonnen op maat!

(meer…)

Oogst uit eigen tuin

Geplaatst op 11 oktober 2023 in categorie &Bubbels

 

Mien toentje

Alweer een mooie oogst uit eigen tuin. Ik blijf het bizar vinden dat je een zaadje in de grond stopt. Dat je dat zaadje dan af te toe water geeft en dat de grond je dan beloont met het lekkerste verse eten dat er maar is! Ja, ik weet het, ik ben nu eenmaal zo’n echte Randstadse die dit nooit live heeft gezien. Dus oh, wat ben ik blij dat ik dit allemaal mee mag maken.

Einde seizoen

Maar aan alles komt een eind, dus ook aan de eenjarige planten in het kasje. Een paar dagen geleden hebben we de tomatenplanten eruit moeten halen. Er zaten nog mooie tomaten aan die nu liggen te rijpen. Daar gaan we vast weer iets moois van maken. De laatste komkommers zitten er nog aan maar beginnen het moeilijk te krijgen nu dat het kouder wordt. Maar ze worden gekoesterd en met heel veel smaak gegeten worden, dat is zeker!

Ede Staal

Zoals Ede Staal het al zo mooi beschreef:

Wat is mooier dan n hoeske mit n mooi lapke grondWat is beter dan de kunstmis, ja, dat wait ie da’s strontVan n peerd en n kou, bie mien olden ook de beerEn as wie hom sneden, ja din zongen wie mor weer
Mien waikschilde bonen die komen zo slecht opEn de sprutters vreten d’aalbeerns op

Leidens ontzet 3 oktober

Geplaatst op 3 oktober 2023 in categorie &Bubbels

 

Je kan het meisje wel uit Leiden halen, maar Leiden niet uit het meisje

Geboren en getogen in Leiderdorp, naar de middelbare school in Leiden, de eerste werkende jaren op de Boisotkade in Leiden gewoond, jarenlang in buurgemeente Warmond gewoond. Ja, dan ben je toch een beetje een ‘echte’ Leidse.

Dus hoe geweldig de provincie Groningen ook is. Met 3 oktober kriebelt het en moet je naar Leiden!

Hutspot, Haring en Wittebrood

(meer…)

&Bubbels is gewoon bereikbaar

Geplaatst op 26 september 2023 in categorie &Bubbels

Wegwerkzaamheden

Er wordt op dit moment hard aan de weg gewerkt om het mooie Winsum nog beter bereikbaar te maken voor in de toekomst. Het is nu nog even een puzzel om bij &Bubbels te komen. Gelukkig zijn we gewoon bereikbaar! (meer…)