Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Beaujolais (Primeur) Avond in het Wapen van Warmond

Geplaatst op 25 oktober 2017 in categorie &Bubbels

Beaujolais avond

 

Succes

Na het succes van vorig jaar werkt &Bubbels weer graag samen met Het Wapen van Warmond om ook van deze Beaujolais (Primeur) avond een geweldige avond te maken.
 
We gaan uiteraard de Beaujolais Primeur keuren met aansluitend 3 andere heerlijke Beaujolaiswijnen. Dit in combinatie met een 4-gangen diner, bestaande uit:
 
  • Charcuterie
  • Hertenham met een chutney van vijgen en kastanjechampignons
  • Doradefilet met tomaten risotto met een kruidige saus
  • Tante Door kip met een port jus, aardappel gratin en rode kool

 

Wat, waar wanneer?

Kosten van deze Beaujolais (Primeur) avond, inclusief 4 glazen Beaujolais en een 4-gangen diner bedragen €44,50 per persoon.
De Beaujolais (Primeur) avond is op donderdag 16 november 2017 vanaf 19.00 uur in het Wapen van Warmond, Dorpsstraat 90 in Warmond.
 
Reserveer tijdig! Er is een beperkt aantal plaatsen in onze gezellige achterzaal.
 

Beaujolais avond

De Beaujolais

 
De Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk. De streek is officieel nog onderdeel van de Bourgogne maar is zo bekend dat de streek meestal als de ‘Beaujolais’ wordt aangemerkt. De streek is beroemd omdat elk jaar op de derde donderdag van november de Beaujolais Primeur op de markt komt. De druiven zijn slechts twee maanden daarvoor geplukt; het is dus de eerste persing van de nieuwe wijn ‘de primeur’ van dat jaar.De wijn wordt met een speciale gisting ‘macération carbonique’ gerijpt. De wijn die op deze manier gemaakt wordt zijn sneller op smaak, erg fruitig maar duidelijk minder lang houdbaar.
 
De traditie van het uitgeven van de eerste wijn van het jaar krijgt steeds meer navolging, denk hierbij aan de Italiaanse ‘novello’, wat ‘nieuw’ betekent. De ‘novello’ wordt begin november uitgegeven.
 

Derde donderdag in november

 
De wijn mag pas op de 3e donderdag in november worden uitgegeven en hier wordt streng op toegezien. Wie de wijn toch eerder uitgeeft kan flink beboet worden en mag de wijn niet meer uitgeven!

Aanmelden

Wil je ook komen? Reserveer dan snel! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.