Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Trots, zo trots!

Geplaatst op 14 maart 2024 in categorie &Bubbels

 

&Bubbels is 13 jaar!

Maandag 14 maart 2011 om 09.00 uur stapte ik, een beetje zenuwachtig, de Kamer van Koophandel van Leiden binnen om er een paar uur later, heel blij, als nieuw ingeschreven ondernemer weer naar buiten te stappen. &Bubbels ging het worden!

 

Kookworkshops, Wijnproeverijen, Wedding- &Eventplanning

Ja, dat ging het worden! Ik ging alles combineren, want wat ik nu precies wilde en wat het leukste zou zijn, daar zou ik gaandeweg wel achter komen. Daar zou ik me dan wel in specialiseren.
Weken, maanden was ik al bezig geweest met het laten ontwerpen van mijn logo, een huisstijl, een lettertype, de website natuurlijk en allerlei andere randvoorwaarden die nodig zijn om een bedrijf te kunnen starten. Want niet te vergeten, ik moest me omscholen. Opleidingen en cursussen moest ik volgen. Een flinke investering. Maar oh, wat was het leuk om te doen.

“Kookworkshops, wedding- en eventplanning, wijnproeverijen en wijnimport, hospitality services. Zo staat het in het register bij de Kamer van Koophandel.”

 

Rustig opstarten

Ik zou rustig opstarten met een paar kookworkshops, gewoon om het uit te proberen. Zo werkt het alleen niet hè, nooit-niet. Er kwam een grote opdracht voor de lancering van een project bij een naburige gemeente. Er moesten draaiboeken gemaakt worden, marktkramen geregeld, dingen uitgezocht, prijzen berekend, offertes gemaakt. Man, man, man, wat een werk! Maar wat was het leuk, en het evenement een groot succes.

Vrij snel daarna kwam de eerste bruiloft! Wat een genot was dat. Het organiseren, de draaiboeken, de liefde van het bruidspaar vieren. Ja, dat was aanstekelijk. Daar wilde ik wel meer van.

Daarna ging het los met de kookworkshops. Niets rustig beginnen. Grote groepen waar ik helemaal niet op gerekend had maar die ontzettend leuk bleken te zijn om te doen. Van een groep met acht- en negenjarigen, die met een roze limousine gebracht werden, leuke tweetjes, gezellig en intiem tot vrijgezellenfeestjes. En dat dagen na elkaar! Ik wist niet wat me overkwam.

Toen kwamen de wijnproeverijen. Oh nee! Je wijnkennis met iedereen delen. En wat bleek?? Ook dat is ontzettend leuk om te doen! Al die opleidingen en praktijkonderzoeken hadden hun vruchten afgeworpen.

Wat een plezier, wat een geweldig werk heb ik voor mezelf bedacht.

Corona

Ja, en toen kwam begin 2020 corona. Alles lag stil. De hele wereld was anders. Wat nu? Je bent niet voor niets zelfstandig ondernemer, dus aanpakken wat er aan te pakken valt. Werken wat je kan. Vaccinatielijn GGD, vrachtwagen rijden bij Hoogvliet, wat maakt het uit. Er moet toch geld verdiend worden. Naarmate de coronacrisis langer duurde kwamen de twijfels… Wil ik dit nog wel? &Bubbels? Was dit niet gewoon een teken om ermee te stoppen? Wilde ik dit echt nog wel? De twijfel sloeg toe.

 

Winsum

Het antwoord op de vraag of ik ‘dit’ nog wel wilde doen kwam snel. Ja, ik wil dit! Want toen kwam Winsum voorbij. De verhuizing van de Randstad naar het mooiste dorp van Nederland is een geweldige keus geweest! Verandering van spijs doet eten zeggen ze. Dat is vrij letterlijk want in Winsum heb ik eindelijk mijn nieuwste kookworkshop ontwikkeld die al sinds 2011 op mijn lijstje stond. Pronkjewail, de eerlijke Groninger keuken!

Ik was het helemaal niet zat, de kookworkshops, de wijnproeverijen, de bruiloften en evenementen. Ik had gewoon een frisse wind nodig. En die waait hier altijd! Net een beetje meer dan in de Randstad, maar schijnbaar heb ik een beetje tegenwind nodig.

 

Afwisseling

In die 13 jaar is mij vaak gevraagd wat ik nu het leukste bedrijfsonderdeel vindt. Ik kan het je nog steeds niet zeggen. De afwisseling, dat is het leukste van alles! Ik geniet nog elke dag van de beste beslissing die ik, zakelijk gezien, ooit genomen heb. Op 14 maart 2011 om 09.00 uur de Kamer van Koophandel van Leiden inlopen om me in te schrijven. Wordt vervolgd…