Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

2013 het jaar van Afscheid Nemen

Geplaatst op 29 december 2013 in categorie &Bubbels

Loesje afscheid nemen en loslatenAfscheid
Het afscheid: zelfstandig naamwoord.
Uitspraak: [ˈɑfsxɛit] moment dat je iemand groet als je weggaat
Voorbeeld:`afscheid van iemand nemen` …

Afscheid
[Zelfstandig naamwoord] Het moment van weggaan en wat dan gebeurt
Voorbeeld: We gaan weg, we moeten afscheid van jullie nemen
Zelfstandig naamwoord: af-scheid
Het afscheid (o)

Afscheid
Een begroeting bij het elkaar verlaten.

Afscheid
1) Adee 2) Adie 3) Adieu 4) Aju 5) Ajuus 6) Congé 7) Het uiteengaan 8) Scheiding 9) Smartelijke ervaring 10) Uitgeleide 11) Vaarwel 12) Vertrek

In het begin van 2013 moest ik voor het eerst afscheid nemen van spullen. Spulletjes die ik een paar jaar daarvoor met zorg en veel plezier had uitgezocht en die nu verkocht of weggegeven moesten worden. Spulletjes die nog in prima staat waren en waar iemand nog veel plezier aan zou kunnen beleven. Alleen, niemand wilde ze hebben, en wij moesten ze kwijt, dus naar de Kringloopwinkel ermee. Oei, dat deed pijn! Maar er groeide wel een besef; wij hadden er heel veel jaren heel veel plezier van gehad, nu was het tijd voor iemand anders om er plezier van te hebben. Spulletjes vertegenwoordigen herinneringen en die herinneringen neemt niemand je meer af! Ik heb alleen altijd geleerd: “Wie wat bewaart, die heeft wat!” en dan is het lastig afscheid nemen.

Maar met het nieuwe besef dat iemand anders nu plezier mag hebben van onze spulletjes en dat de goede herinneringen altijd bewaard blijven, werd het allemaal een stuk makkelijker en zo werd 2013 het jaar van het Afscheid Nemen.

En wat is Afscheid Nemen dan fijn! De oldtimer auto’s waar we zoveel geweldige en stoere kilometers mee gereden hebben, de motoren waar we een eindeloze vakantie op hebben doorgebracht, de boot waar we zoveel vaarplezier mee hebben beleefd, ze zijn allemaal in handen van nieuwe eigenaren die er hopelijk net zoveel plezier aan gaan beleven als wij gedaan hebben.

Maar afscheid nemen geeft ook ruimte voor nieuwe dingen, hele mooie positieve dingen zelfs. Ik zou geen stoere bus gereden hebben, we zouden geen avonden met vrienden op het Vennemeer in de boot hebben rondgedobberd. Ja, het is goed zo!

Alleen, van spullen is het makkelijker afscheid nemen dan van mensen en dieren, we hebben ook afscheid moeten nemen van een paar markante persoonlijkheden in 2013, dat doet pijn.

Ook van Molly, Tyson en Isis hebben we afscheid genomen. Ik weet zeker dat ze van boven naar ons kijken en heel veel plezier hebben en roepen dat we van 2014 net zo moeten genieten als van 2013.

Ja, DAT wordt mijn goede voornemen voor 2014, genieten van alle grote en kleine dingen die het leven op mijn weg gooit, en dat wens ik jullie ook!

  1. marielle Caspers zegt:

    Hallo Natasja, wat een prachtige woorden. Hebben me echt geraakt en het heeft me ook geinspireerd al was ik al een stuk op de goede weg. Genieten van alle mooie, kleine, bijzondere en onbetaalbare dingen zoals een goede kop koffie na een lange wandeling met de honden….helemaal gratis!! Mooi voornemen voor 2014! Gr. MAC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *