Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Beaujolais (Primeur) Avond groot succes!

Geplaatst op 23 november 2016 in categorie &Bubbels

Beaujolais (Primeur) Avond

Groot succes

De Beaujolais (Primeur) Avond in het Wapen van Warmond was een groot succes. Vele enthousiaste dorpsbewoners en hun vrienden/familie hebben afgelopen donderdag 17 november onder het genot van heerlijke hapjes, de Beaujolais Primeur gekeurd.

Afwachten

Het is elke keer weer spannend hoe de Beaujolais Primeur gaat smaken. De druiven zijn slechts twee maanden daarvoor geplukt; het is dus de eerste persing van de nieuwe wijn ‘de primeur’ van dat jaar. De wijn wordt met een speciale gisting ‘macération carbonique’ gerijpt. De wijn die op deze manier gemaakt wordt zijn sneller op smaak, erg fruitig maar duidelijk minder lang houdbaar. De wijn mag pas op de 3e donderdag in november worden uitgegeven en hier wordt streng op toegezien. Wie de wijn toch eerder uitgeeft kan flink beboet worden en mag de wijn niet meer uitgeven!! Het is dus altijd een verrassing hoe de wijn gaat smaken.

Fruitig of vies?

De één wordt heel erg vrolijk van de Primeur, de ander vindt het niets. Dat is het mooie van wijn. Je mag er van vinden wat je zelf wilt. De één beschrijft de wijn als heerlijk fruitig, bij de ander overheerst de gisting van de macération carbonique en vindt ‘m vies.

Diner met een twist

Aansluitend aan het proeven van de Beaujolais Primeur had het Wapen van Warmond een mooi diner samengesteld. De wijnselectie van de Beaujolais wijnen was daar volledig op afgestemd. Een selectie met een twist; we zijn uitgekomen op een witte Beaujolais bij het hertenbiefstukje! De gasten waren verrast door de combinatie en konden de combinatie zeer waarderen. Op naar volgend jaar!