Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Oogst uit eigen tuin

Geplaatst op 11 oktober 2023 in categorie &Bubbels

 

Mien toentje

Alweer een mooie oogst uit eigen tuin. Ik blijf het bizar vinden dat je een zaadje in de grond stopt. Dat je dat zaadje dan af te toe water geeft en dat de grond je dan beloont met het lekkerste verse eten dat er maar is! Ja, ik weet het, ik ben nu eenmaal zo’n echte Randstadse die dit nooit live heeft gezien. Dus oh, wat ben ik blij dat ik dit allemaal mee mag maken.

Einde seizoen

Maar aan alles komt een eind, dus ook aan de eenjarige planten in het kasje. Een paar dagen geleden hebben we de tomatenplanten eruit moeten halen. Er zaten nog mooie tomaten aan die nu liggen te rijpen. Daar gaan we vast weer iets moois van maken. De laatste komkommers zitten er nog aan maar beginnen het moeilijk te krijgen nu dat het kouder wordt. Maar ze worden gekoesterd en met heel veel smaak gegeten worden, dat is zeker!

Ede Staal

Zoals Ede Staal het al zo mooi beschreef:

Wat is mooier dan n hoeske mit n mooi lapke grondWat is beter dan de kunstmis, ja, dat wait ie da’s strontVan n peerd en n kou, bie mien olden ook de beerEn as wie hom sneden, ja din zongen wie mor weer
Mien waikschilde bonen die komen zo slecht opEn de sprutters vreten d’aalbeerns op