Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Kelderopruiming = wie wat bewaart, heeft wat

Geplaatst op 6 mei 2013 in categorie &Bubbels

Omdat de champagne die we vorige week gehaald hebben een goed plekje moest krijgen in de kelder van &Bubbels en ik graag het First-in-First-out systeem hanteer, moest er een grote ombouwactie plaatsvinden.

En ja, dan vind je nog eens iets leuks, iets waarvan je ergens diep verborgen in je grijze massa nog wel wist dat je het had maar waarvan jij je niet meer bewust was.

In dit geval vond ik een Pinot Noir Rood van Wijnkasteel Genoels-Elderen uit 2003.
We hebben, voor zover we het na kunnen gaan, waarschijnlijk in 2007 het kasteel bezocht en diverse flessen gekocht. Ze liggen dus al een tijdje in de kelder te rijpen en gisteravond leek ons een prima gelegenheid om er één open te maken. Ze lagen natuurlijk verborgen omdat het de bedoeling was om ze lang te laten liggen, oh ja!

We hebben de wijn eerst langzaam gedecanteerd en daarna rustig laten chambreren en in de tussentijd regelmatig even ruiken natuurlijk. Eerlijk is eerlijk, de wijn was al een klein beetje over z’n top maar rook en smaakte prima en paste perfect bij de overheerlijke lasagne die op tafel stond.

We hebben er nog 2 en gaan het experiment aan; rustig laten liggen en bij een volgende kelderopruiming onze proefnotities erbij pakken en kijken wat het wordt!

Bevindingen als deze hebben ons trouwens al wel jaren geleden doen besluiten om bij elke wijn te vermelden wanneer we hem gekocht hebben en wanneer wij denken dat je hem het beste kan drinken…

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *