Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Tsjechische Cuba Libre

Geplaatst op 19 oktober 2012 in categorie &Bubbels

 

Dat ik dol ben op wijn & Bubbels zal geen grote verrassing zijn maar ik heb nog een andere grote voorkeur: Bacardi-Cola, BaCo oftewel Cuba Libre!

Mijn vader dronk het altijd al, Coca-Cola met Bacardi rum. Nee, géén cola light en zeker géén Pepsi! En Ja, het moest Bacardi rum zijn, géén Havana en eigenlijk liever ook geen Strohrum. Ik heb die voorkeuren natuurlijk keurig netjes overgenomen van mijn vader. Tot voor kort…

Begin februari van dit jaar, om nog preciezer te zijn de week dat het opeens enorm ging sneeuwen en het een enorme chaos was op de weg, kwam ik min of meer toevallig bij mijn Tsjechische vriendin terecht en had ik een enorme zin in een Cuba Libre! Ja, Coca-Cola had ze wel maar Nee, geen Bacardi. Wel had ze een, in haar ogen, geweldig alternatief, zeker net zo goed als Bacardi en waarschijnlijk zelfs beter. Ze zag mijn gezicht betrekken en er volgde een pleidooi over hoe de beste Vodka’s uit Tsjechië komen en ze daar ‘echt wel weten wat ze doen’. En voordat ik goed en wel kon protesteren stond er een glas rum-cola naar mij te lonken.

Eerst voorzichtig even ruiken, hm, dat rook zeker niet gek, toen een klein nipje, hmm, dat smaakte zeker niet gek! Het is dat ik naar huis moest rijden dus is het bij een half glas gebleven maar geloof mij, de fles is mee naar huis gegaan! En bij haar laatste reis richting Tsjechië is er weer een volle fles mijn kant op gekomen. Ja, die Tsjechen weten echt wel hoe ze hun alcohol moeten brouwen.

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *