Contact via WhatsApp
Follow &Bubbels on Instagram Contact met &Bubbels via WhatsApp
Genieten, Koken, Bereiden, Proeven, Drinken, Proosten, Trouwen, Vieren, Gedenken, Organiseren
&Bubbels

Geïnspireerd door het leven met de filosofie dat je zo veel mogelijk gedenkwaardige herinneringen zelf moet creëren is het concept van &Bubbels ontstaan.

lees meer »

Dag, lieve 190 Heckflosse!

Geplaatst op 13 augustus 2013 in categorie &Bubbels

MB Heckflosse 190

Daar gaat ze, onze Oldtimer Mercedes Benz uit 1963 (zegge: negentienhonderddrieënzestig), terug naar die Heimat.

Op 21 maart 2003 hebben we haar gekocht nadat we haar op een regenachtige dag bij Witmer en Odijk (www.autoszijnleuk.nl), toen nog allround oldtimer specialist, hadden zien staan. Vlak voor sluitingstijd reden we langs in onze leaseauto (bah) en hebben het raampje naar beneden gedraaid (oh nee, zal vast elektrisch geweest zijn) omdat het te hard regende om uit te stappen, en hebben geroepen “Wat kost die auto?!?”.

De volgende werkdag was heel wat minder druilerig en we zijn terug gegaan voor een proefrit. Wat een auto, wat een gevoel, WoW! Die wilden we wel hebben! Niet de beste onderhandelingspositie natuurlijk maar gelukkig heeft de auto meegeholpen door er tijdens de proefrit diverse malen mee te stoppen. Lege accu, lege brandstoftank (of was dat het verhaal van de volgende proefrit toen we stilstonden?), nu ja, Odijk is in ieder geval een paar keer naar ons toe gereden om ons uit de brand te helpen tijdens die rit.

We hebben haar gekocht en wat hebben we van haar genoten! Mijn moeder riep in opperste verbazing toen ze haar zag dat dit de eerste taxi was die mijn vader ooit gekocht heeft. Het verhaal gaat zelfs dat hij heeft getwijfeld tussen een nieuwe Opel Kapitan of een tweedehands Mercedes Heckflosse. Het is de Heckflosse geworden en hij heeft er nooit spijt van gehad. Wij ook niet.

Mijn broer is erin getrouwd, ook wij hebben erin gereden tijdens onze trouwdag voordat we in koetsen overstapten. We zijn er op onze huwelijksreis mee naar Berlijn gereden. We hebben er Oldtimer rally’s mee gereden in België en Nederland. We zijn ermee gaan kamperen. Kortom, we hebben haar gebruikt waar ze voor gemaakt is: rijden. En dat deed ze!

Maar nu was het tijd om afscheid te nemen. Ze heeft betere baasjes verdiend, baasjes die haar wel in volle glorie willen herstellen. Baasjes die haar wel elke keer nadat ze gereden heeft willen vertroetelen door de juiste hoeveelheid loodvervanger in haar brandstoftank te gooien en haar radiator wel herstellen zodat ze niet klein duimpje meer hoeft te spelen met water om haar weg naar huis te vinden. Die baasjes hebben we voor haar gevonden.

Ja, het is goed zo. Ze gaat terug naar Duitsland waar ze vandaan komt. Goede reis, lieve Heckflosse! Dank je wel voor alle fijne kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *